e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Νέος Μητροπολίτης Κανάγκας για ληστρική εισπήδηση Ρώσων στην Αφρική: Ποτέ δεν θα γίνω Ιούδας Ισκαριώτης


Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2022, στο Κάιρο και δη στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου (Χαμζάουι), τελέσθηκε η Χειροτονία του Κογκολέζου νέου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Χαρίτωνος (Μουσουνγκάι), από τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλέξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄ και Αρχιερείς του δευτερόθρονου πρεσβυγενούς Πατριαρχείου. Το σχετικό δημοσίευμα δείτε ΕΔΩ!

Αξίζει να επισημάνουμε στο ότι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε με λύπη στην ληστρική εισπήδηση ομοδόξου Εκκλησίας (εννοεί του Πατριαρχείου Μόσχας), στην κανονική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας, τονίζοντας ότι δεν σεβάστηκαν τις θυσίες και τους κόπους τόσων ιεραποστόλων που έδωσαν τον εαυτό τους για τον ευαγγελισμό των Αφρικανών. Υποσχέθηκε πως ποτέ δεν πρόκειται να γίνει εκείνος ένας δεύτερος Ιούδας Ισκαριώτης και θα εργασθεί με όλες τις δυνάμεις του, υπερασπίζοντας τα δίκαια και τα προνόμια του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Υποσχέθηκε, ως εκ τούτων, να αγωνισθεί να εμπνεύσει και να διδάξει τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεως του και ιδιαιτέρως τους νέους ότι πρέπει να έχουν αφοσίωση, εμπιστοσύνη και σεβασμό στο παλαιφαίτου Πατριαρχείον Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, την μητέρα Εκκλησία της αφρικανικής ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: