e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Κυριακή Αγ. Πάντων 2022 ο Κιέβου Επιφάνιος στο Τερνόπιλ της Ουκρανίας [video-photos]

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 19 Ιουνίου 2022, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη Τερνοπίλ.

Στον Καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από άλλους Ιεράρχες, παρόντων δε των τοπικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας αναπέμφθηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό μας και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών. Ο Μακαριώτατος προσευχήθηκε επίσης για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από την εισβολή των ξένων.

Στο τέλος της λειτουργίας τελέστηκε εορτασμός των ιατρών με εκκλησιαστικές παρασημοφορίες και λιτανεία με τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου της Τερνοπίλης, την τιμή της οποίας την Κυριακή των Αγίων Πάντων καθιέρωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.

Επιπλέον, στον τάφο του αείμνηστου Μητροπολίτη Μεθοδίου έγινε Τρισάγιο υπέρ της ειρήνης της ψυχής του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Μακαριώτατος, μαζί με τον επίσκοπο και τον κλήρο, προσευχήθηκε στον τάφο του ομολογητή της πίστεως του Χριστού, γιατρού Arsen Richynsky, με την ευκαιρία των 130 χρόνων από τη γέννησή του.

Στο τέλος της επίσκεψής του στο Τερνοπίλ, ο Προκαθήμενος επιθεώρησε την πρόοδο της ανέγερσης του καθεδρικού ναού προς τιμή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:































































Δεν υπάρχουν σχόλια: