e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Νέστου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θεμελίωσε Ναό Αγ. Ευγενίου Τραπεζουντίου - Αποκαλυπτήρια μνημείου Παναγίας Σουμελά [video-photos]

Μεσημέρι 5ης Σεπτεμβρίου 2022. Κατά την διάρκεια ειδικής πανηγυρικής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο του δήμου Νέστου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες.

Μετά το πέρας των εορτασμών, όλοι οι συμμετέχοντες έφτασαν στο χώρο της θεμελίωσης του κοιμητηριακού ναού προς τιμήν του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τα σχετικά του Αγιασμού της Θεμελιώσεως.
Σε ευχαριστήριο λόγο μετά τον αγιασμό, ο τοπικός Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, απευθυνόμενος στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο, είπε: "Η Ομολογούσα Εκκλησία της Ουκρανίας αποτελεί παράδειγμα ελπίδας και αγώνα για όλους, είναι γέφυρα μεταξύ των χωρών και των λαών μας. Δεν υπάρχει χωριστά εσείς και χωριστά εμείς, αλλά όλοι μαρτυρούμε τη χριστιανική μας ενότητα. Η επίσκεψή σας και η παρουσία σας το επιβεβαιώνουν αυτό".
Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας προς τιμήν του Ποντιακού Ελληνισμού, ένα από τα σύμβολα του οποίου είναι το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.























Δεν υπάρχουν σχόλια: