e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Sartrouville Παρισίων: Αρχιερατική Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό της Υπαπαντής


Την Κυριακή, 29η Ιανουαρίου 2023, στον Ναό της Υπαπαντής περιοχής Sartrouville των Παρισίων, τιμήθηκε πανηγυρικά η μεγάλη δεσποτικο-θεομητορική εορτή, με Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεστώτος του Θεοφ. Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίος, βοηθού Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας. Πλήθος ομογενών και άλλων ορθοδόξων εκκλησιάστηκε, ο δε Θεοφ. Επίσκοπος ομίλησε εμπνευσμένα και από καρδίας προς τους πανηγυριστές περί του νοήματος της εορτής για την πνευματική ζωή και αρτίωση ενός εκάστου.
    Στο πλαίσιο του εορτασμού μνημονεύτηκε ο μακαριστός προΕφημέριος και γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Γαλλίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Ξένος, ο εκ Ζακύνθου ορμώμενος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: