e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος δέχθηκε ιερέα με το εκκλησίασμά του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Στις 26 Μαΐου 2023, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος υποδέχθηκε στην κατοικία του τον Πρωθιερέα Αλέξανδρο Korol, προϊστάμενο της ενορίας του χωριού Shibene, στην περιοχή Buchansky του Κιέβου. Ο ιερέας υποστήριξε την απόφαση της κοινότητάς του να ακολουθήσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας και να ενταχθεί στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρωθιερέας Mykhail Lesyuk και ο Πρωθιερέας Yaroslav Chopan. Ο Προκαθήμενος συζήτησε με τους κληρικούς τα επείγοντα ζητήματα της εκκλησιαστικής ζωής, ευχαρίστησε τον π. Αλέξανδρο για την απόφαση, του παρέδωσε τα σχετικά διατάγματα και παρουσίασε ένα σετ πετραχηλίου κλπ, μαζί με αντίτυπα λειτουργικών εκδόσεων στην ουκρανική γλώσσα. 

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)




Δεν υπάρχουν σχόλια: