e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

"Προς Εκκλησιασμόν" με τον μουσικολόγο Κωστή Δεμερτζή [video]

Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην 61η εκπομπή προσκεκλημένος ο Κωστής Δεμερτζής. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Κάμερα, τεχνική επεξεργασία: Κατερίνα Δ. Λεονάρδου, Μαργαρίτα Κυρ. Στασινού. 
Ο μουσικολόγος Κωστής Δεμερτζής, μιλάει στην εκπομπή για την μελέτη του έργου του μεγάλου έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα, για τα συγγράμματά του και για το πρόσφατο βιβλίο που επιμελήθηκε με τις "Νεανικές Επιστολές" του Ν. Σκαλκώτα. 
 
Ο Κωστής Δεμερτζής (γενν. στην Χαλκίδα το 1954) με σπουδές Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου ΕΜΠ (1972-77), Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (1978-1983) και Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης (1983-1988), έχει εργαστεί σε δύο διδακτορικές διατριβές, μία στη Μουσικολογία (1997) και μία στη Νομική (2016). Είναι ενεργός δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ.Α., με τακτική αρθρογραφία σε νομικά περιοδικά (Δίκη, Νομικό Βήμα, Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου, Εφαρμογές Αστικού Δικαίου κ.ά.). Εκδίδει την εφημερίδα «Προοδευτική Εύβοια», στην Χαλκίδα.
Αφιέρωσε μια δεκαετία (1989-1999) στην επεξεργασία των μουσικών έργων και άλλων γραπτών του Νίκου Σκαλκώτα, στα οποία στήριξε την διατριβή του για την «Σκαλκωτική Ενορχήστρωση». Έχει αποπερατώσει ημιτελείς ενορχηστρώσεις συμφωνικών έργων του Σκαλκώτα, ανάμεσα στις οποίες το «Κοντσέρτο για 2 βιολιά και ορχήστρα» κυκλοφορεί σε cd από τις εκδόσεις BIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: