e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Johannesburg: Η Εξόδιος Ακολουθία για τον π. Γεράσιμο Βεντούρα (+12.12.2023) [video]


Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, μεσημέρι 15ης Δεκεμβρίου 2023, στον ευρύχωρο ελληνορθόδοξο Ναό του Τιμίου Προδρόμου Germiston, εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία, εν πληθούση Εκκλησία, για τον κοιμηθέντα Πρωτοπρεσβύτερο Γεράσιμο Βεντούρα, ιερέα της οικείας Μητροπόλεως. 
        Στην πενθηφορούσα Ακολουθία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνός, συμπαραστούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας κ. Πέτρο και τον Θεοφ. Επίσκοπο Νειλουπόλεως κ. Νικόδημο. Πάμπολλοι Κληρικοί έλαβαν μέρος, έχοντας από έναν καλό λόγο να πουν, μαζί με την πενθούσα ομήγυρη, για τον Μεταστάντα Ιερέα. Συγκινητικά ομίλησαν ο Ποιμενάρχης και ο Άκκρας. Αιωνία η μνήμη του!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: