e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Δραστηριότητα Βαρθολομαίου στην Ίμβρο, 29.5.2024

Την γενέτειρά του Ίμβρο επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ο Παναγιώτατος, αφού συμπροσευχήθηκε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στους Αγίου Θεοδώρους, όπου εκκλησιάστηκαν τα παιδιά του παρακείμενου Ελληνικού Μειονοτικού Σχολείου, τέλεσε τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονος Σχοινουδίου. 
        Συγκινητικές ήταν στιγμές κατά την τέλεση των θυρανοιξίων του ναού καθώς μετά από προσπάθειες και με την στήριξη δωρητών ο ναός αποκαταστάθηκε στο αρχαίο κάλλος του. Την χαρά όλης της νήσου Ίμβρου για την Πατριαρχική επίσκεψη εξέφρασε κατά την προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος. Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα πολλά εξωκλήσια της Ίμβρου και στις προσπάθειες που γίνονται για την αποκατάστασή τους. 
        Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ίμβρου κ. Μπουλέτ Ετζεβίτ Αταλάι, με τον οποίο είχε εποικοδομητική συζήτηση.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: