e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Έρως ο Αναστημένος

Γράφει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Πόσο μπορεί ν’ αγαπήσει ο άνθρωπος τον συνάνθρωπο ή ο εραστής την ερωμένη ψυχή; Μέχρι ποίου σημείου δύναται να δοθεί ο ένας στον άλλον, δίχως μάλιστα να υφίσταται ανάμεσά τους η ασφαλιστική δικλείδα της αμοιβαιότητας; Φίλοι, εραστές ήρθαν, εβίωσαν σφιχτά τα ζέοντα της σχέσης τους, αλληλοπροδόθηκαν άλλοι, ενίοτε αλληλοσπαράχτηκαν…

Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου Γελδιγερμέν Μητροπόλεως Χαλκηδόνος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα συνοικία του Γελδιγερμέν, χοροστάτησε στον αναστάσιμο Όρθρο και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Αγία Τριάδα Ζακύνθου: Νια Δευτέρα 2024, τιμώντας την Παναγία Λαουρένταινα


Απόψε, εσπέρας Νιας Δευτέρας, 6.5.2024, τιμήθηκε -κατά το έθος- η Παναγία η Λαουρένταινα, εφέστια Εικόνα της Ενορίας Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου. 

Βηθλεέμ: Δευτέρα του Πάσχα 2024 και σπάσιμο πιθαριών στην Βασιλική της Γεννήσεως


Την Δευτέρα του Πάσχα, 6η Μαΐου 2024, στην περιφανή Βασιλική της Γεννήσεως εν Βηθλεέμ, έλαβε χώραν Ευχαριστιακή Σύναξη, προεστώτος του οικείου αρχιερατικώς υπευθύνου, Σεβ. Μητροπολίτου Διοκαισαρείας κ. Βενεδίκτου. Μετά την Θεία Λειτουργία, έγινε το παραδοσιακό σπάσιμο των πιθαριών από το κωδωνοστάσιο του Προσκυνήματος, ο δε Μητροπολίτης πετούσε προς όλους δάφνες, ως σύμβολα νίκης του κράτους του θανάτου από τον Αναστάντα.

Φανάρι: Η πανήγυρις του Πατριαρχικού Ναού Αγ. Γεωργίου [photos-video]

Σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με κατάνυξη πανηγύρισε τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2024, ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός τον έφορο και προστάτη του, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Νέο Ψυχικό: Αρχιερατική Λειτουργία στον Ναό Αγίου Γεωργίου [video]

Επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και επί τη επετείω των Εγκαινίων του Ναού, τελέστηκε την Δευτέρα του Πάσχα (6 Μαΐου 2024), πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, ιερουγούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Αχαϊας κ. Αθανασίου. 

Κίεβο: Δευτέρα Διακαινησίμου 2024 υπό τον Προκαθήμενο Επιφάνιο [video-photos]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Βανάτο: Νια Δευτέρα 2024 στον Ναό της Φανερωμένης

Πρωί Δευτέρας της Διακαινησίμου, 6ης Μαΐου 2024, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, με μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Εφημερίου, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ψάλλοντος δε του νεαρού ψάλτη κ. Σπυρίδωνος Δρογγίτη. 
        Ο Εφημέριος, σε σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην Μεγάλη Διόδευση του Κυρίου Ιησού από τον Τάφο και πώς κατανικήθηκε το κράτος του Άδη, έκτοτε δε πώς ο Αναστάς καταυγάζει τα σκότη, τα αδιέξοδα και τους αυτοκολασμούς σύνολης της ανθρωπότητας. [Το κείμενο του κηρύγματος μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ!]
        Οι περισσότεροι των εκκλησιασθέντων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ως συμμέτοχοι στην Χαρά του Αναστάντος, τέλος δε, ευλογήθηκαν και διανεμήθηκαν πασχάλια αυγά. 

Ανάσταση του Χριστού και παγανιστικές "νεκραναστάσεις"

Του ΛΑΜΠΡΟΥ Κ ΣΚΟΝΤΖΟΥ, Θεολόγου - Καθηγητού

Η ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί για όλους τους πιστούς Του το πιο χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας, διότι είναι η μεγαλύτερη νίκη όλων των εποχών κατά του έχθιστου εχθρού του ανθρώπου, του τυραννικού Άδη και του πικρού θανάτου. Ο δικός Του θάνατος έγινε ο θάνατος του θανάτου μας! Αυτή ακριβώς η συνειδητοποίηση μας κάνει να σκιρτούμε από άρρητη αγαλλίαση και να πανηγυρίζουμε λαμπρά την «βασιλίδα και κυρία» εορτή, κατά τον ιερό και θεσπέσιο υμνογράφο του Πάσχα.