e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Κυριακή Δ΄ Νηστειών 2016 στον Ναό Αγ. Μαρίνης Εκάλης, παρουσία του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη





















Με λαμπρότητα, σήμερα Κυριακή Δ' Νηστειών, μετεφέρθη από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, η Τιμία Χείρ του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον Ναό της Αγίας Μαρίνης Εκάλης, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου. 

Συγκινητική ήταν η παρουσία του ευσεβούς λαού, που, παρά το βραχύ διάστημα παραμονής του Ιερού Λειψάνου, έσπευσαν να λάβουν την ευλογία του Αγίου. 

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος, συμπαραστατούμενος από τούς Εφημερίους του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Μωραίτη (με καταγωγή από την Καλλιθέα Ζακύνθου) και π. Γεώργιο Τσιμπουξή. Επίκαιρη και εμπνευσμένη ήταν η ομιλία του π. Νεκταρίου. Στο τέλος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο, όσον και τον Άγιο Καθηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: