e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Βαγιά παντού στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου




















Ο Ναός της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, είναι πανέτοιμος για την αυριανή θεία Λειτουργία της εορτής των Βαΐων! Οι διακοσμήσεις έτοιμες συνάδουν με την παράδοση! Γι' αυτές μερίμνησαν και εργάστηκαν επί μια εβδομάδα, εθελοντικά και με ιδιαίτερο κέφι, οι Οικογένειες Παύλου και Βαλάντη Δρογγίτη, η Φωφώ Δρογγίτη, η Έλλη Αβούρη, για δε την τοποθέτησή τους ο Διάκονος Ιωάννης Ρένεσης και ο Νεωκόρος Ιωάννης Κοντονής! Σημειωτέον ότι η Φωφώ Δρογγίτη εποίησε και τα δαχτυλίδια της εορτής, τα οποία στη Ζάκυνθο ονομάζουμε "κορνιόλες". 

Από την θέση αυτήν ευχόμαστε σε όλους υγεία και κάθε είδους χαρά στη ζωή και στα έργα τους! και του χρόνου να τηρήσουν τις οικείες παραδόσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: