e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πόλη επισκέφθηκε το Φανάρι


Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε διαδοχικά, σήμερα, Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, ο νέος Γεν. Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πόλη κ. Laszlo Keller, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόξενο κ. Tamas Torma. 

Κατά την διάρκεια της συζητήσεώς τους ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Κυβέρνηση της Ουγγαρίας για τη σημαντική δωρεά ενός ακινήτου προς την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, Εξαρχία Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, στο οποίο θα λειτουργήσει Ναός, αλλά θα στεγαστούν και οι διοικητικές υπηρεσίες της στη Βουδαπέστη.

[Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο]

Ο Πρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Καζακστάν στο Φανάρι


Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου του Καζακστάν κ. Altay Abibullayev και ο νέος Γεν. Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πόλη κ. Laszlo Keller.

O κ. Altay Abibullayev ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού του οποίου προΐσταται, καθώς και για το Διεθνές Διαπολιτισμικό και Διαθρησκειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην χώρα του το 2021, με τη συμμετοχή θρησκευτικών ηγετών και πολλών άλλων προσωπικοτήτων.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος, ο οποίος επισκέφθηκε το Καζακστάν, το 2006, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Προέδρου της χώρας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας για την προώθηση διαθρησκειακού ακαδημαϊκού διαλόγου με στόχο την υπέρβαση των κρίσεων και την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο.

[Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχείο]

Ο διευθυντής και μέλη της Ορχήστρας East-West επισκέφθηκαν το Φανάρι
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Ακροάσεων του Ευγενιδείου, τον διευθυντή ορχήστρας και πιανίστα κ. Rostislav Krimer, μαζί με τα μέλη της Ορχήστρας του, East-West, που βρίσκονται στην Πόλη για να πραγματοποιήσουν συναυλία υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού. 

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον διεθνούς φήμης μαέστρο και τους μουσικούς της Ορχήστρας για την προσφορά τους αλλά και για τη γενικότερη συμβολή τους στην συναδέλφωση ανθρώπων και λαών μέσω της τέχνης της μουσικής. Στη συνέχεια η Ορχήστρα έπαιξε προς τιμήν του Παναγιωτάτου δύο κομμάτια κλασικής μουσικής.

[Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο]

Όψεις της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Καμερούν [video]


Oμιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου στη Θεσσαλονίκη, στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.


Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην φερώνυμη Ελληνορθόδοξη Ενορία της Βαρκελώνης


Πανευφρόσυνα και κατανυκτικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, προστάτου της φερώνυμης Ενορίας στη Βαρκελώνη, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019. Της λαμπρής πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος. 

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο «Βήμα»: Με την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας αρχίζει η λύση του προβλήματος


«Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βρεθεί λύση. Η προσπάθεια μόλις ξεκίνησε» δηλώνει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος μερικά 24ωρα μετά την απόφασή του να αναγνωρίσει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ανακήρυξη αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας με δήλωσή του στο «Βήμα»