e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Να σταθούμε απέναντι στον ρατσισμό


Ξεκάθαρη και δυναμική θέση, που σε πολλούς θύμισε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, έλαβε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο θέμα της δολοφονίας, από αστυνομικά όργανα της Μινεάπολης, του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. 

Σε ανάρτησή του αργά χθες το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι «η άδικη αυτή δολοφονία δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδεώδη της Αμερικής». 

Μάλιστα, σημειώνει ότι «Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν μια τέτοια βία ασκείται από αυτούς που έχουν εξουσία, τότε όλοι οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Να σταθούμε απέναντι στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισότητα και ισονομία για όλους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: