e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κυριακή του Θωμά 2020 στην Παναγούλα Μπανάτου εν Ζακύνθω, κεκλεισμένων των θυρών [photos]


Πρωί Κυριακής του Αντίπασχα, 25ης Απριλίου 2020, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, η Ευχαριστιακή Σύναξη Απόντων, ήτοι χωρίς την παρουσία εκκλησιάσματος, εξαιτίας των κυβερνητικών απαγορεύσεων για την μη εξάπλωση του Κορονοϊού. 
     Λειτούργησε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος ομίλησε προς τους Απόντες περί της Αναστάσεως του Χριστού ως μόνου Δρόμου, δηλαδή Μονοδρόμου, για τον σύγχρονο άνθρωπο, ενώ την ευθύνη του Ψαλτηρίου είχε ο Ιεροψάλτης κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης. 
     Η θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του καναλιού της Ενορίας στο YouTube. Μπορείτε να ξαναδείτε την τηλε-μετάδοση ΕΔΩ!
[Φωτο-αποτυπώσεις: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Κυριακή του Θωμά 2020 στη Μητρόπολη Σουηδίας [πλήρες video]


Κυριακή του Θωμά ή Αντίπασχα, 26η Απριλίου 2020, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, λειτουργήσαντος μόνου του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα. Άπαντα συνέβησαν και πάλι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του φόβου εκ του Covid-19.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


Κυριακή του Θωμά 2020 στην πόλη Βίνιτσα της Ουκρανίας [πλήρες video - photos]


Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Θωμά ή Αντίπασχα (13/26 Απριλίου 2020), στην πόλη Βίνιτσα της Ουκρανίας και δη στον Καθεδρικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κεκλεισμένων των θυρών λόγω Covid-19, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Βίνιτσα και Μπαρ κ. Συμεών.Στο τέλος έγινε δέηση υπέρ απαλλαγής του κόσμου από την Πανδημία και μνημόνευση των πεσόντων ηρώων στο Ντονμπάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΛΕΥΚΩΜΑ:

Κυριακή του Θωμά 2020 υπό τον Μητροπολίτη Αλέξανδρο Drabinko στο Κίεβο [πλήρες video - photos]


Κυριακή του Αντίπασχα 2020 (13/26 Απριλίου 2020) στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιέβου. Σημειωτέον, αυτός ο Καθεδρικός ναός βρίσκεται σε μιαν όμορφη τοποθεσία πάνω από μια μικρή τεχνητή λίμνη στο πάρκο Yelizavetinsky. 
     Εκεί έγινε, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω Covid-19, η αναστάσιμη θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Pereyaslav-Khmelnitskiy και Vyshneve κ. Αλέξανδρος (Drabinko), Ιεράρχης προσχωρήσας στη νεοπαγή Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, υπό τον Προκαθήμενο Μακ. κ. Επιφάνιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Κυριακή του Θωμά 2020 στον εν Ιεροσολύμοις πανίερο Ναό της Αναστάσεως [πλήρες video - photos]


Κυριακή του Θωμά, 13/26 Απριλίου 2020, στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στον εν αυτώ Πανάγιο Τάφο, στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων, τιμήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών λόγω Κορονοϊού, η εορτή του Αντίπασχα, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ-ΑΛΜΠΟΥΜ:

Κυριακή του Θωμά 2020 στο Κίεβο, με δέηση υπέρ απαλλαγής από τον Covid-19 [πλήρες video - photos]


Κυριακή του Θωμά, 13/26 Απριλίου 2020, στον περικαλλή Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου, έδρα της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, τιμήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών λόγω Κορονοϊού, η εορτή του Αντίπασχα. 
     Προέστη της θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της επίσημης αυτής Εκκλησίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, ο οποίος εντέλει ανέπεμψε Δέηση υπέρ απαλλαγής από την πανδημική ασθένεια που ταλαιπωρεί τον σύγχρονο κόσμο.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ-ΑΛΜΠΟΥΜ:

Κυριακή του Θωμά 2020, κεκλεισμένων των θυρών, στη Μητρόπολη Αυστρίας [πλήρες video]


Κατά την Κυριακή του Αντίπασχα, 26η Απριλίου 2020, έγινε η αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξη στη Βιέννη, υπό τον Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο. Όλα κεκλεισμένων των θυρών όμως, εξαιτίας των προσεκτικών μέτρων της χώρας για την μη περαιτέρω εξάπλωση του Covid-19.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΜΕΣΩ YOUTUBE:

Κυριακή του Θωμά 2020 στην Αιθιοπία τιμώντας τον Ευαγγελιστή Μάρκο


Την Κυριακή του Θωμά, 26η Απριλίου 2020, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φρουμεντίου στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπέμπα, εορτάσθηκε -κεκλεισμένων των θυρών λόγω Covid-19- ο Προστάτης, Έφορος και Ιδρυτής του παλαίφατου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος.

Του Θωμά


"Τῶν θυρῶν κεκλεισμένων τῶν Μαθητῶν συνηθροισμένων, εἰσῆλθες ἄφνω παντοδύναμε, Ἰησοῦ, ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ στὰς ἐν μέσῳ αὐτῶν, εἰρήνην δούς..." (ιδιόμελο εσπερινού του Θωμά)

Ο φόβος των Ιουδαίων, μετά την σύλληψη και την σταύρωση του Ιησού, έκανε τους μαθητές Του να μείνουν κρυμμένοι.
Είχαν γεμίσει με απελπισία και απογοήτευση. Ο φόβος κυρίαρχος πλέον στην ζωή τους, τους στερούσε την χαρά, ακόμη και την ελπίδα.

Κυριακή του Θωμά 2020 στη Μητρόπολη Νιγηρίας [πλήρες video]


Κυριακή του Θωμά, 26 Απριλίου 2020, στον φερώνυμο Καθεδρικό Ναό Lagos, της Ιεράς Μητροπόλεως Νιγηρίας, κεκλεισμένων των θυρών λόγω Covid-19, έγινε η θεία Λειτουργία της εορτής, προεστώτος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Η Αναστάσιμη Λειτουργία της Κυριακή του Θωμά 2020 στο Φανάρι [video - photos]


Κυριακή του Αντίπασχα ή του Θωμά, 26η Απριλίου 2020, σήμερα και γίνεται ολοένα η Θεία Λειτουργία στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος -από του παραθρονίου- του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και ψαλλόντων των κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής. Άπαντα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας του Κορωνοϊού. 
Αμέσως μετά την Απόλυση τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Μητροπολίτου Χαλκηδόνος κυρού Θωμά και Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Παπαχριστοφόρου, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Χρυσορροϊατίσσης Κύπρου και αποφοίτου της Ι. Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο οποίος εκοιμήθη χθες στην Κύπρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ και ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Η Αναστάσιμη Λειτουργία της Κυριακής του Θωμά 2020 στην Παναγούλα Μπανάτου [live, 8.30 πρωί]


Εξαιτίας του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των πιστών από τον εκκλησιασμό, λόγω του Covid-19, οι ιερές Ακολουθίες και οι Ευχαριστιακές Συνάξεις μας πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχει όμως η παρηγορία των απευθείας μεταδόσεων, ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μετέχουν, έτσι τουλάχιστον, εξ αποστάσεως. 

Αύριο, λοιπόν, Κυριακή του Αντίπασχα, 26η Απριλίου τρέχοντος έτους, η θεία Λειτουργία της Ενορίας μας, εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου και δη από τον Ναό της Παναγούλας, θα μεταδοθεί από το κανάλι μας στο YouTube.

Στις 8.30 π.μ. κάντε κλικ ακολούθως: