e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Σηκώθηκε από τη Λάρνακά Του, στις 11:00 ακριβώς, το Σκήνωμα του "Μεγάλου Αφεντός" Αγίου Διονυσίου

Άρχισε η χειμερινή 3ήμερη εορτή του Πατέρα και Προστάτη Αγίου των απανταχού Ζακυνθίων!

Στις 11 το πρωί, το "Άγιο Κορμάκι του Μεγάλου Αφεντός", κατά την τρυφερή έκφραση των Ζακυνθίων, "σηκώνεται" από την αργυρόγλυπτη Λάρνακά Του, βασταζόμενος σεβαστικά από τον Καθηγούμενο και τους Αδελφούς της σεβασμίας Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν τη πόλει της Ζακύνθου. 
    Ακολούθως τίθεται μπροστά στην Αγία Τράπεζα του Καθολικού της Μονής, αναμένοντας την 5η απογευματινή της σήμερον, οπότε θα λιτανευθεί εντός του Ναού και μετά θα τεθεί όρθιος στην καθιερωμένη Θύρα Του για προσκύνημα από τους φιλάγιους πανηγυριστές, κατά τον τριήμερο εορτασμό που άρχισε σήμερα το πρωί (16.12.2021) και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο (19.12) στις 11 το πρωί!  
    Ταύτα πάντα, υπό τις υγειονομικές προβλέψεις για την αποφυγή του φονικού κορονοϊού, που ακόμη και ακόμη ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: