e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Χοροστασία Μητροπολίτου Δωδώνης στη Θ. Λειτουργία του 15αύγουστου 2022 στην Παναγούλα Βανάτου εν Ζακύνθω

Πρωί Δεκαπενταύγουστου 2022, στον πανηγυρίζοντα περίοπτο και περικαλλή Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, τιμώντας την Κοίμηση της Θεομήτορος και την υπερφυή Μετάστασή Της στους Ουρανούς. 
    Εκατοντάδες προσκυνητών από τις γύρω περιοχές, αλλά και ξενιτεμένοι εντόπιοι κατέκλυσαν από νωρίς τον ολάνθιστο Ναό, όπως και αρκετοί εκκλησιάσθηκαν έξω, φοβούμενοι την διάδοση του Κορονοϊού. Όλοι κατέθεταν εν κατανύξει βαθεία τα φιόρα της δεήσεώς τους τόσο στην γλυκύτατη και μεγαλομάτα Εικόνα της Παναγούλας, όσο και στον Επιτάφιό Της. 
    Στην εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μάλιστα ομίλησε προς το εκκλησίασμα περί της αγαπητικής παρουσίας της Θεομήτορος στη ζωή και τα έργα των ανθρώπων, επισημαόνοντας ότι Εκείνη προσέφερε το πάλαι στον κόσμο τον Παροχέα της Ζωής και τώρα, μεταστάσα προς την Ζωή και ούσα πλάι στον Υιό και Θεό Της, μεσιτεύει υπέρ της ανθρωπότητος, αποτελώντας την Πύλη προς την θέωση ενός εκάστου.  
    Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζακύνθου, ευχαρίστησε τον Σεβ. Δωδώνης για την προτίμησή του να εκκλησιασθεί στην Ενορία του Βανάτου κατ'  αυτή την αγία ημέρα, τον διαβεβαίωσε μάλιστα για την αγάπη και τον εκ βαθέων σεβασμό που του έχουν τόσον οι Ζακύνθιοι, όσο και οι Βανατιώτες, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, ευχόμενος να έχει χρόνους πολλούς και παναγιοσκέπαστους, ώστε να ευλογεί όλους με την στοργή της αγάπης του.
    Έψαλαν, κατά το ιδιάζον ζακύνθιο μουσικό ύφος, τέρποντας ευφρόσυνα τους πιστούς, οι Ιεροψάλτες του Ναού κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Ιωάννης Καραβάνης και οι βοηθοί Ψάλτες κ.κ. Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης.
    Στην ώρα του Κοινωνικού οι πλείστοι των πιστών προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο της Ζωής, μεταλαμβάνοντας σεβαστικά Σώματος και Αίματος Χριστού!




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: