e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, από Pretoria - South Africa, για τα 15χρονα "Νυχθημερόν"

Αγαπητέ μου φίλε π. Παναγιώτη,

Χριστός Ανέστη!

Αποτελεί αξιωματική αρχή η ρήση «η ποιότητα δεν φοβάται τον χρόνο», πράγμα που αποδεικνύεται από την πολύχρονη παρουσία της ηλεκτρονικής σελίδας - βιβλιοθήκης που έστησες και τον τεράστιο αριθμό των προβολών που έχει δεχθεί. 

Ουκρανός Καθηγητής Πανεπιστημίου, σήμερα πολεμιστής, διδάσκει φοιτητές μες από τα χαρακώματα [video]

Του Κώστα Ονισένκο από την Ουκρανία

Ο Φέντιρ Σάντορ έγινε γνωστός από τη μία στιγμή στην άλλη όταν ένας συμπολεμιστής του δημοσίευσε μία φωτογραφία του να διδάσκει στα παιδιά πανεπιστημίου μες από τα χαρακώματα της Ουκρανίας.

Η Ακρόπολη και το Άγιο Όρος. Δύο μέτρα και δύο σταθμά

- Μέλη του ΚΚΕ ανεβάζουν ένα πανό στην Ακρόπολη για κάποια ώρα.

Γράφουν στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα:
«Βεβήλωση του ιερού βράχου», «προσβάλλουν τον ιερό χώρο», «μαζική εισβολή», «σάλος στο twitter», «ντροπή», «αρκετά τους ανεχτήκαμε», «τι θα γίνει αν ο καθείς πάει και κάνει διαμαρτυρία εκεί», «δεν είναι τσιφλίκι τους», «η χρήση ενός ιστορικού μνημείου, γνωστού σε όλο τον πλανήτη, για κομματικούς λόγους, αποτελεί απαράδεκτη κίνηση», «φύλακας στην ακρόπολη που βλέπει το ΚΚΕ να μπουκάρει με πανό και δεν καλεί αστυνομία, απολύεται», «αξιωματικός της ΕΛΑΣ που καλείται να διώξει το ΚΚΕ από την ακρόπολη και δεν το κάνει, τίθεται σε διαθεσιμότητα», «μπάστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε»…

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 30χρονα Πατριαρχίας Βαρθολομαίου (Θεσσαλονίκη, 26-29.5.2022)


Μέ ἀφορμὴ τὴ συμπλήρωση τριάντα χρόνων (1991-2021) θεοφιλοῦς πατριαρχικῆς διακονίας τῆς Αὐτοῦ Θειοτάτης Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ἡ Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Α.Π.Θ. καὶ τὸ Πατριαρχικὸ Ἵδρυμα Πατερικῶν Μελετῶν, σὲ συνεργασία μὲ φορεῖς τῆς βυζαντινῆς πόλεως τῆς Θεσσαλονίκης, ἀποφάσισαν ἀπὸ κοινοῦ τὴ διοργάνωση διεθνοῦς ἐπιστημονικοῦ συνεδρίου, προκειμένου νὰ ἀναδειχθεῖ τὸ πολυσχιδὲς ἔργο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου, τοῦ μακροβιότερου στὸν θρόνο τῆς Κωνσταντινουπόλεως ὅλων τῶν ἐποχῶν, καὶ ὁ ρόλος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου στὸν σύγχρονο κόσμο.

Τὸ συνέδριο θὰ πραγματοποιηθεῖ στὴ Θεσσαλονίκη ἀπὸ τὴν 26η ἕως καὶ τὴν 29η μηνὸς Μαΐου. Σύμφωνα μὲ τὸ ἐπίσημο πρόγραμμα τῶν ἐργασιῶν, στὸ συνέδριο θὰ συμμετάσχουν ἱεράρχες, ὑψηλὲς προσωπικότητες καὶ εἰδικοὶ ἐπιστήμονες ἀπὸ τὸν ὀρθοδοξο καὶ λοιπὸ χριστιανικὸ κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Η Μονή Εσφιγμένου περί ανακριβειών και υπερβολών σε δημοσιεύματα για την κατάληψη κτηρίου της Μονής

Καθώς το θέμα της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας έχει τραβήξει τα βλέμματα της ελληνικής, αλλά και πανευρωπαϊκής επικαιρότητας, κυκλοφορεί πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος για τα 15χρονα του "Νυχθημερόν"

Αγαπητέ μου αδελφέ π. Παναγιώτη,

Για τα δεκαπεντάχρονα του "Νυχθημερόν" σπεύδω να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για απρόσκοπτη συνέχιση της δημιουργικής και δυναμικής παρουσίας σας στον δημόσιο χώρο. Στην δημόσια πλατεία του διαλόγου, της υπευθυνότητας, της συνύπαρξης, του δικαίου.

Ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος για τα 15χρονα του "Νυχθημερόν"


Αιδεσιμολογιώτατε Πρωτοπρεσβύτερε του Οικουμενικού Θρόνου 
καi Γενικέ Αρχιερατικέ Επίτροπε της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου κ. Παναγιώτη Καποδίστρια, 

Χριστός Ανέστη! 

Χαίρομαι ιδιαιτέρως και συγχαίρω τήν υμετέραν φίλην Ελλογιμότητα διά την αισίαν συμπλήρωσιν 15ετίας τής όλως επιτυχημένης και υψηλού επιπέδου πνευματικής ιστοσελίδας "Νυχθημερόν", διά την οποίαν νυχθημερόν μοχθείτε και διά της οποίας διαλέγεσθε -εις όλα τα μήκη και πλάτη του παρόντος κόσμου- επ' όλα αυτά τα έτη με τον σύγχρονον άνθρωπον και τα σημεία των καιρών, τας προκλήσεις και τα ερωτήματα περί ανθρώπου, περί Θεού, περί κάλλους και παραχαράξεων του εσωτερικού εκκλησιαστικού κάλλους της Εκκλησίας...

Τάκης Παπατσώνης: ΕΙΣ ΗΧΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΝ (ποίημα)

Ἀπὸ τὴ Συλλογὴ «ΕΚΛΟΓΗ Α’, URSA MINOR, ΕΚΛΟΓΗ B’».
Ἔκδ. ΙΚΑΡΟΣ Ἀθήνα 1988.

Τ. Κ. Παπατσώνης: Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΒΟΑ (ποίημα)


Ἡ τέρψη σου, ψυχή μου, πολὺ λίγο σὲ τέρπει...
Ὑπόμεινε, ψυχή μου, τὴν παραφυλακή σου,
ἀχόρταγη ἄκρα δίψα ποτὲ δὲν θὰ κορέσης,
γιατi πολὺ ποικίλες ἐτάχθηχαν οἱ ἕλξεις
ἀπὸ τῆς ἄγριας μοίρας τὶς εἴρωνες διαθέσεις...