e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο επισκέφθηκε η δημοφιλής Ελληνίδα ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας για τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 20 Φεβρουαρίου. Η κ. Πρωτοψάλτη, συνοδευόμενη από τη συνεργάτιδά της, κ. Τώνια Δραγούνη, μετέβη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου έγινε δεκτή από τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από κληρικούς των Γραφείων της Αρχιεπισκοπής.

Η κ. Πρωτοψάλτη και η συνεργάτιδά της ξεναγήθηκαν αρχικά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου με ευλάβεια άναψαν από ένα κερί και ενημερώθηκαν για την ιστορία του.

Στη συνέχεια, έγιναν δεκτές με εγκαρδιότητα από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου είχαν μια μακρά και ποιοτική συζήτηση σχετικώς με τη ζωή της Ελληνικής Ομογένειας της Αυστραλίας, τις δραστηριότητες και το έργο της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και το πολιτιστικό γίγνεσθαι στη φιλτάτη πατρίδα και στους κόλπους της Ομογενείας. Παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, κ. Νία Καρτέρη.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εν γένει προσφορά της κ. Πρωτοψάλτη στον Ελληνικό Πολιτισμό και βεβαίως στο ελληνικό τραγούδι, της ευχήθηκε να έχει υγεία, έμπνευση και δύναμη, ώστε να συνεχίσει τη δημιουργική πορεία της στο μουσικό στερέωμα, ενώ προσέφερε, τόσο στην ίδια, όσο και στην κ. Δραγούνη, αναμνηστικά δώρα. Μεταξύ αυτών, ο αφιερωματικός τόμος, που εκδόθηκε με την επιμέλεια του ιδίου του Αρχιεπισκόπου, εξ αφορμής της συμπληρώσεως τριάντα ετών από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Από την πλευρά της, η δημοφιλής ερμηνεύτρια, μετά το πέρας της συνάντησης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη φιλοξενία, ενώ δήλωσε: «Σήμερα ήταν μία ημέρα πολύ ξεχωριστή. Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, ο οποίος μας υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Η ηρεμία, η ευγένεια, τα μεστά του λόγια, γεμάτα αγάπη, φως και πίστη, θα μείνουν χαραγμένα βαθειά στην καρδιά μας για πάντα. Μας ενέπνευσε η καθαρή του ματιά, μας γαλήνεψε την ψυχή, μας γέμισε αισιοδοξία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ευχαρίστησε την κ. Πρωτοψάλτη για τις δηλώσεις της και ευχήθηκε καλή επιστροφή στην Ελλάδα, ενώ απέσπασε από τη διάσημη Ελληνίδα ερμηνεύτρια την υπόσχεση ότι θα επισκεφθεί και πάλι την πέμπτη ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: