e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Επέτειος 220 ετών της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης

Στις 9 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση, για την επέτειο των 220 ετών της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. 

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, ενώ παρέστη και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς το έργο της Σχολής και τόνισε: «Σε αυτόν τον ιερό χώρο λαμβάνει χώρα η σύζευξη δύο πολύ σημαντικών αξόνων για τον Ελληνισμό, της ελληνικής γλώσσας και της Ορθοδοξίας». Άλλωστε, η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και των δεσμών με τους εκκλησιαστικούς θεσμούς της Ορθοδοξίας αποτελούν βασικούς άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, σημείωσε ο κ. Κώτσηρας, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε δράσεις που προωθούν την ελληνομάθεια, όπως η επέκταση της διαδικτυακής πλατφόρμας staellinika.com και στα γερμανικά.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, τον οποίο συνεχάρη για το σπουδαίο πνευματικό και διοικητικό του έργο, που εγγυάται τη συνέχιση της μακραίωνης λειτουργίας της Σχολής.











Δεν υπάρχουν σχόλια: