e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Κίεβο: Βαΐων 2024 στη Λαύρα των Σπηλαίων [video-photos]

Ανήμερα της εορτής της Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, 28 Απριλίου 2024, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον κυρίως ναό της Λαύρας - την Κοίμηση.

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Bilotserkiv Ευστράτιος ο Αρχιεπίσκοπος Luhansk και Starobilskiy Λαυρέντιος, ο Επίσκοπος Vasylkivskyi Εφραίμ, ο Επίσκοπος Boryspilsky Αβραάμιος.

Προσευχές ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της πατρίδας και των πολιτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Επιπλέον, ο Προκαθήμενος τέλεσε τη χειροτονία σε διακόνου του μοναχού Miliy (Bondarchuk).

Στο τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας ο Μακαριώτατος Επίσκοπος ράντισε τα κλαδιά της ιτιάς και τους παρευρισκόμενους με αγιασμό.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: