e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Στιγμές από την Παράκληση προς την Παναγία στον Κήπο της Παλαιάς Βλαχέραινας Μπανάτου

 Δειλινό 2ας Ιουλίου 2014 
Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας


Στον καταπράσινο αυτόν τόπο, μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, σωζόταν Μονή. Ύστερα ήλθαν οι κάθε λογής καταπατητές και με αφορμή τούς αλλεπάλληλους σεισμούς αφάνισαν τα ιερά μας... Σήμερα διασώζεται μικρός ευκτήριος οίκος, όπου σε τακτές ημερομηνίες του καλοκαιριού πραγματοποιούμε υπαίθριες ιερές Ακολουθίες. 

Στην αποψινή Μικρή Παράκληση και στην Αρτοκλασία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα προς το πολυπληθές εκκλησίασμα κατανύγοντας όλους. 

Η βραδιά έληξε με πλούσια κεράσματα, τα οποία ετοίμασε και προσέφερε η υπεύθυνη για το ενοριακό αυτό παρεκκλησάκι Οικογένεια Αναστασίου και Στέλλας Στραβοπόδη!































Δεν υπάρχουν σχόλια: