e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγιο Νεκτάριο στη γενέτειρά Του Σηλυβρία


Σε εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε σήμερα Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, στη Σηλυβρία, η Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του μεγάλου Αγίου της Ρωμηοσύνης Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού. 
     Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, πλαισιούμενος από τους Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρους Στυλιανό Ζωγραφίδη και Βασίλειο Ιωαννίδη και τον Ιερολ. Διάκονο Ευλόγιο από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Κατά το κήρυγμα ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Σηλυβριανού Αγίου και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για την παροχή της σχετικής άδειας. 
     Συμπροσευχήθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και 50μελής όμιλος πιστών από τη Σηλυβρία, την Πόλη και την Ελλάδα. 
     Επηκολούθησε πλούσιο γεύμα, το οποίο προσέφερε λίαν ευγενώς ο Εντιμ. Δήμαρχος Σηλυβρίας κ. Özcan Işıklar στο χώρο εκδηλώσεων Garden. 
     Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο της οικίας του Αγίου Νεκταρίου, όπου εψάλη από τους ευλαβείς προσκυνητές το Απολυτίκιο του Αγίου: "Σηλυβρίας τον γόνον και Αιγίνης τον έφορον...". 
[Φωτογραφίες: Stavrula Zengin]




































Δεν υπάρχουν σχόλια: