e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Μουφτής Κομοτηνής: "Η Αγία Σοφία είναι χριστιανικός ναός"


Την αντίθεσή του στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εξέφρασε ο Μουφτής Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάντ, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο»


«Πριν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος, είχα πει τη γνώμη μου, ως θρησκευτικός ηγέτης στην Κομοτηνή. Έλεγα ότι αυτό δεν είναι κάτι σωστό και από θρησκευτικής πλευράς. Στις αρχές του Ισλάμ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», τόνισε με νόημα.

«Από την ονομασία της, γίνεται αντιληπτό ότι η Αγία Σοφία είναι χριστιανικός ναός. Η Αγία Σοφία μετατράπηκε από χριστιανικός ναός σε τζαμί και από τζαμί σε μουσείο. Θα ήταν καλό να μείνει στην ουδετερότητα και να παραμείνει μουσείο. Να μην υπάρχει πικρία στη συνείδηση των χριστιανών και των μουσουλμάνων. Και να μην πικραίνεται και η κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη (σ.σ. Ελληνική μειονότητα)» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο θρησκευτικός ηγέτης των Ελλήνων μουσουλμάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: