e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Επιστολή Μητροπολίτου Σουηδίας για συλλογή στοιχείων περί ιερατείας π. Ευσεβίου Βίττη στη Σκανδιναβία


Αγαπητοί αδελφοί,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Συμπληρώθηκε ήδη μια δεκαετία από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Βίττη, ενός σπουδαίου σύγχρονου πνευματικού αναστήματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Με τις ευλογίες της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, η ελαχιστότης μου έλαβε την πρωτοβουλία να συλλέξει υλικό σχετικά με τη δράση του π. Ευσεβίου στις Σκανδιναυϊκές χώρες, ώστε, εν καιρώ ευθέτω, να δημοσιευθεί ένας αφιερωματικός τόμος στον μακαριστό Γέροντα.

Ευχή Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Ουκρανίας περί απαλλαγής εκ της Πανδημίας | Молитва під час пошесті згубної (епідемії)


Молитва під час пошесті згубної (епідемії)

Господи, Боже наш, багатий милосердям і милістю, що Своїм мудрим Провидінням керуєш нашим життям, вислухай нашу молитву, прийми покаяння за гріхи наші, припини пошесть згубну, яка спіткала нас, як Ти і раніше припиняв згубні пошесті серед людей.

Η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας πρόσφερε 10.000 προστατευτικές μάσκες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Σε μία σημαντική δωρεά προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προέβη η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία προσέφερε δέκα χιλιάδες προστατευτικές μάσκες προσώπου για την κάλυψη των αναγκών του πληρώματος της Μητρός Εκκλησίας στην Τουρκία, στο πλαίσιο της προφυλάξεως από τον Κορωνοϊό και της αποτροπής διαδόσεώς του. 

Το πολύτιμο αυτό δώρο έφερε στο Φανάρι σήμερα, Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, ο Γενικός Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Πόλη, Εντιμ. κ. Laszlo Keller, ο οποίος συνοδευόταν από τον βοηθό του, κ.Tamas Torma. 

Ο Βελγίου Αθηναγόρας μιλά στον «Εθνικό Κήρυκα»


Του Θεοδώρου Καλμούκου

Ο Μητροπολίτης Βελγίου, Υπέρτιμος και Εξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου Αθηναγόρας μίλησε αποκλειστικά στον «Εθνικό Κήρυκα» μέσα από το κέντρο της Ευρώπης, το Βέλγιο, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Η επικοινωνία μας έγινε την Τετάρτη 6 Μαΐου λίγη ώρα έπειτα από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των μειζόνων Θρησκειών με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως του Βελγίου κ. Koen Geens, υπεύθυνου και για τα ζητήματα θρησκείας για την επαναλειτουργία των ναών. Ακούσθηκαν προτάσεις αλλά δεν ελήφθη απόφαση.

Αρχιερατική Λειτουργία στην ιερά νήσο Πάτμο προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου


Στο πλαίσιο της τιμής προς τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, τελείται ΤΩΡΑ, 8 Μαΐου 2020 -κεκλεισμένων των θυρών λόγω Κορονοϊού-, στη Μονή Του, στην ιερά Νήσο Πάτμο, Αρχιερατική Λειτουργία, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλοχίου.


Κατανυκτική Αγρυπνία στην ιερά νήσο Πάτμο τιμώντας τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο [πλήρη video]


Επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, υψιπετούς αετού της θεολογίας της Αγάπης και Ηγαπημένου Μαθητού του Κυρίου Ιησού, πραγματοποιήθηκε στην ιερά νήσο Πάτμο και στην περιώνυμη Καστρομονή Του, Αγρυπνία, προεστώτος του Καθηγουμένου και Πατριαρχικού Εξάρχου. Έστω κι αν τελέστηκαν όλα κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας του ενσκήψαντος φόβου εκ του Κορονοϊού, η κατάνυξη πλημμύρισε τη Μονή, η ευλογία έρρευσε προς τον κόσμο και οι βουλόμενοι μετασχείν, τα κατάφεραν νοερά!