e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ιερατικό Συλλείτουργο για το Γενέθλιο της Παναγίας 2021 στην Παναγούλα εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Τετάρτης, 8ης Σεπτεμβρίου 2021, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία, τιμώντας ευλαβικά τα σεπτά Γενέθλια της Υπεραγίας Θεοτόκου, συλλειτουργούντων των π. Παναγιώτη Καποδίστρια και π. Ιωάννου Ρένεση, ψαλλόντων δε των κ.κ. Σταματίου Ζούλα, Σπυρίδωνος Σαρατσένου και Σπυρίδωνος Δρογγίτη. Ο κ. Ζούλας ομίλησε, εξάλλου, εμπνευσμένα σχετικά με την εορτή. 
     Σημειωτέον ότι ετέθη για προσκύνημα η παλαιότερη θεομητορική Εικόνα της Ενορίας, με την επωνυμία "Ελεούσα", προερχόμενη από τις αρχές του 16ου αιώνα. Εικάζεται ότι πρόκειται για την πρώτη εκδοχή της Κυρίας Παναγούλας, επ' ονόματι της Οποίας υπάρχει ο σημερινός Ναό Της στην Ενορία, με πρώτη αρχειακή πληροφορία περί αυτού το 1510.





































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: