e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Εκδημία του Αγιορείτου Μοναχού Παντελεήμονος Μικραγιαννανίτου, εξαιτίας Covid-19


Έφυγε σήμερα, ένεκεν Covid-19, από τα επίγεια για τα επουράνια ο χαριέστατος και καλοπροαίρετος Μοναχός Παντελεήμων Μικραγιαννανίτης εκ της Ιεράς Καλύβης Τίμιου Προδρόμου του μακαριστού Υμνογράφου π. Γερασίμου.
    Ο π. Παντελεήμων ανήκε σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν τον είδες ποτέ σκυθρωπό. Με το φρόνημα πάντα ακμαίο σκόρπιζε ελπίδα αγάπη χαρά και κουράγιο σε κάθε άνθρωπο που τον συναντούσε από την άφιξη του στη μοναχική ζωή έως την τελευταία του αναπνοή σε νοσοκομείο που έδωσε την τελευταία μάχη με την ασθένεια του.
    Ας αυξήσουμε την προσωπική μετάνοια και προσευχή μας για το έλεος του Θεού από την τρέχουσα πανδημία που ταλαιπωρεί την χώρα μας την ανθρωπότητα και το Άγιον Όρος. Σημείο από τον Θεό ότι η ανθρωπότητα πήρε λάθος πορεία μακριά από το άγιο θέλημα Του. Ότι σπείραμε -δυστυχώς- αυτό θερίζουμε.
Την μάχη με την πανδημία δίδουν αυτή τη στιγμή και έτεροι δυο πατέρες τις Αγίας Άννης εκτός Αγίου Όρους. Τους ευχόμεθα την εξ ύψους δύναμη για νίκη με την μάστιγα της πανδημίας.
Εκ της Αδελφότητος Θεοφιλαίων


Δεν υπάρχουν σχόλια: