e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Η αναστάσιμη γιορτή της Νέας Πέμπτης 2022 στη Βαγγελίστρα Μαριναίικων εν Βανάτω Ζακύνθου

Για 17η συνεχή χρονιά, λειτουργήθηκε σήμερα, Πέμπτη της Διακαινησίμου (28η Απριλίου 2022), το εκκλησάκι της Βαγγελίστρας, ιδιοκτησίας Οικογένειας Αβούρη στον συνοικισμό Μαριναίϊκα Μπανάτου, ενός γραφικού ιερού χώρου μέσα στα λιόφυτα και τα κυπαρίσσια, του οποίου την ευθύνη έχει η πάντα καλοσυνάτη κ. Έλλη Αβούρη και τα άξια τέκνα της. 
     Παρά τα οκτώ πένθη της περιοχής, ευάριθμοι φιλέορτοι πιστοί προσήλθαν, συνδυάζοντας το προσκύνημα με μιαν υπέροχη βόλτα στο ευωδιαστό και ανοιξιάτικο τοπίο της κωμόπολής μας. 
     Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως, στην οποία με τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια συλλειτούργησε ο π. Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα), έγινε η καθιερωμένη Αρτοκλασία και ευλογήθηκαν τα πασχαλινά αυγά, ενώ έψαλαν οι κ.κ. Δημήτριος Παπαδάτος και Σπυρίδων Δρογγίτης.
     Στη σύντομη προσλαλιά του ο π. Παναγιώτης επεσήμανε την χρεία της ουσιαστικής συμμετοχής μας στο κοσμοχαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Θεανθρώπου ως προϋποθέσεως για Ελπίδα του σύγχρονου απελπιζόμενου ανθρώπου και Διέξοδο του πολυτρόπως ταλανιζόμενου κόσμου μας. 
     Μετά το πέρας της ευφρόσυνης και κατανυκτικής θείας Λειτουργίας ακολούθησε πλούσιο πρόγευμα στις απλωσιές της φύσης, γύρω από το ναΰδριο. 















































Δεν υπάρχουν σχόλια: