e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Μονή Μεγίστης Λαύρας [video-photos]

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους πραγματοποίησε λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου 2022 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

  • Αποστολή – Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης | ope.gr | orthodoxianewsagency

Πρόκειται για τον τέταρτο σταθμό της επίσκεψης του Παναγιωτάτου στην Αθωνική Πολιτεία μετά τις Καρυές και τις Ιερές Μονές Ιβήρων και Καρακάλλου.

Συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολο, Γαλλίας κ. Δημήτριο και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο ο Παναγιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο αυτής, Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο και την αδελφότητα.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και o Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Εν συνεχεία τελέστηκε Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής για την άφιξη του Παναγιωτάτου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος για το Σάββατο 28 Μαΐου περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία.































Δεν υπάρχουν σχόλια: