e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα 2022 στο Μακροχώρι Μητροπόλεως Δέρκων

Εν πληθούση εκκλησία, εορτάστηκε η Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Δέρκων και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου της Κοινότητος Μακροχωρίου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Απόστολου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε η Πατριαρχική Απόδειξη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Απόστολου για την εορτή των Χριστουγέννων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Κοινοτική αίθουσα πραγματοποιήθηκε εορτή του Κατηχητικού της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Απόστολος μίλησε για την εορτή των Χριστουγέννων και μοίρασε δώρα στα παιδιά. Στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα με μουσικό πρόγραμμα, παρατεθέν υπό της ως άνω Κοινότητος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: