e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Φανάρι: Πατριαρχικός Αγιασμός επί τη αποκαταστάσει της Μαρασλείου Σχολής [video]

Απόψε, 10.6.2024, μετά τον Εσπερινό των Ονομαστηρίων του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τέλεσε τον Αγιασμό για την ολοκλήρωση της ανακαινίσεως της Μαρασλείου Σχολής που βρίσκεται πλησίον του Πατριαρχικού Ναού. Μετά το πέρας του Αγιασμού, παρατίθεται δεξίωση στους χώρους της Σχολής, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Παναγιώτατος δέχεται τα σέβη και τις ευχές του κλήρου και του λαού για τα ονομαστήριά του.

Αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου τρ. έ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία της εορτής στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, εν συγχοροστασία με τους εν τη Πόλει και τους εκ του εξωτερικού προσερχομένους αγίους Αρχιερείς.

Μετά την απόλυση θα προσφωνήσει τον εορτάζοντα Πατριάρχη ο πρώτος τη τάξει των Ιεραρχών, Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και θα αντιφωνήσει ο Παναγιώτατος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: