e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Νέο "Lectures Αληθώς": Η δασολόγος Μαρία Δίου για την αξία των Δασών [Πρεμιέρα: 20.3.2021, 8μμ]


Η 17η τηλε-διάλεξη του "Lectures Αληθώς", δηλαδή η διαδικτυακή έκφραση του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς" κατ' αυτό τον καιρό της Πανδημίας, είναι ήδη προγραμματισμένη και αφορά στην αξία του Δάσους για την ανθρωπότητα, αφορμής δοθείσης από την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, 21 Μαρτίου.

Φιλοξενούμενη ομιλήτρια θα είναι η κ. ΜΑΡΙΑ ΔΙΟΥ, πτυχιούχος Δασολογίας - Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων - Δασοπόνος, η οποία θα παρουσιάσει το πάντα επίκαιρο θέμα: "Η ευθύνη για τα Δάση, ευθύνη για την ίδια τη Ζωή"

Η πρεμιέρα της ομιλίας της κ. Δίου θα γίνει το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021, στις 8 το βράδυ μες από το κανάλι του "Αληθώς" στο YouTube. Μετά την πρεμιέρα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν στην ίδια θέση του καναλιού να την βλέπουν μόνιμα!

Μείνετε συντονισμένοι στο "Lectures Αληθώς"!


Who is Who

ΜΑΡΙΑ ΔΙΟΥ

Η Μαρία Δίου γεννήθηκε στην Όρμα της Πέλλας κι είναι πτυχιούχος Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος Δασοπονίας ΤΕΙ Λάρισας. Έχει επίσης βεβαιώσεις επαγγελματικής κατάρτισης από ΚΕΚ ως «Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Λειτουργίας Συστημάτων Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης» και «Στελέχους Μουσειακού και Συνεδριακού Τουρισμού».  

Έχει εργασθεί:

1) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επιτροπή Ερευνών. Δασοπόνος  με σύμβαση έργου στα ερευνητικά προγράμματα με τίτλο: α) «Δασικές Πυρκαγιές» και β) «Ανάπτυξη έμπειρου συστήματος (Η/Υ) Ανάλυσης Κοινωνικών - Οικονομικών - Πολιτιστικών Παραγόντων, καθώς και νομοθετικών πλαισίων για τη λήψη αποφάσεων στον Τομέα Πρόληψης των Δασικών Πυρκαγιών της χώρας». 

2) ΤΕΙ Δασοπονίας Καρδίτσας ως Εργαστηριακή Συνεργάτις, στο μάθημα Δασική Βοτανική

3)  Δασαρχείο Αριδαίας, Διεύθυνση Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης, Δασαρχείο Έδεσσας, Δασαρχείο Πάρνηθας, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου Κεφαλληνίας και Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου. Απασχολήθηκε επίσης στην επίβλεψη δασοτεχνικών, αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και αναδασώσεων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων επειγουσών αναγκών  καθώς επίσης και επίβλεψη διάνοιξης αναδασωτικών βαθμίδων. Στην επίβλεψη  κατασκευής οχετών και έργων διάνοιξης και συντήρησης δασικών δρόμων. Ταξινόμησης Αρχείων των επιμετρικών στοιχείων των εκτελεσθέντων δασοτεχνικών έργων και εργασιών. Συμμετείχε στις προσημάνσεις και στην λήψη στοιχείων για τις διαχειριστικές μελέτες, σχεδίαση χαρτών, διοικητικές εργασίες, σύνταξη μελετών καθώς και στην ενημέρωση κυνηγών - στην εποπτεία εφαρμογής της σχετικής για την θήρα νομοθεσίας. Ιδιώτευσε και ως επιστημονικός συνεργάτης χαρακτηρισμών εκτάσεων.

4) Μουσείο «Χέλμη» Φυσικής Ιστορίας Ζακύνθου.

Έχει λάβει μέρος και σε αρκετά Συνέδρια - Ημερίδες - Σεμινάρια, σε μερικά από αυτά και ως εισηγήτρια - ομιλήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: