e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Μελβούρνη: 1η του 2024 στον Αρχιεπισκοπικό Ναό του Αγ. Ευσταθίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πρώτη του νέου έτους στον Αρχιεπισκοπικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στη Μελβούρνη. 

Της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ συλλειτουργώντας με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, ενώ πλαισιώνονταν από τον π. Κύριλλο Ζήση, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, και τον Διάκονος Δημήτριο Δρούγα.

Ανάμεσα στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν, βρισκόταν και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης. Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός μετέφερε σε όλους την ευλογία και τις πατρικές ευχές για το νέο έτος, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευλογήθηκε και κόπηκε η βασιλόπιτα της Ενορίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: