e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως Βρυούλων


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΡΥΟΥΛΩΝ 
ΧΡΟΝΙΚΑ

Η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος,μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εις την Κρήνην (Τσεσμέ) επεσκέφθη μετά της Συνοδείας Του την Ιεράν Μητρόπολιν Βρυούλων, προκειμένου να ευλογήσει το επιτελεσθέν υπό του Ποιμενάρχου μας έργον, όπως το Επισκοπείον και το εις το ισόγειον αυτού Παρεκκλήσιον, επ' ονοματι της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης και των Νεομαρτύρων Νεκταρίου και Μιχαήλ.

Εις την είσοδον του Επισκοπείου τον Πατριάρχη υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας,ο π. Εμμανουήλ και προσκυνηταί.

Εγένετο η σχετική υποδοχή μετά θυμιάματος και ο Παναγιώτατος εισήλθε εις το Παρεκκλήσιον, προσεκύνησε την εικόνα της Παναγίας και την Αγία Τράπεζα. Εψάλλει το πολυχρόνιόν Του, ο δε Πατριάρχης βαθύτατα συγκινημένος, εζήτησε να ψαλεί και το πολυχρόνιον του Ποιμενάρχου μας. Ο άγιος Βρυούλων ένδακρυς ησπάσθη τας χείρας του Πατριάρχου ευχαριστών.

Η συγκίνησης του Πατριάρχου τόσον από τον αγιογραφηθέντα Ναόν εις το ισόγειον του Επισκοπείου, όσον και από τα δώματα του άνω ορόφου, όπου το γραφείον και η κατοικία του Ποιμενάρχου και του Ιερέως, ήτο εμφανής. Ακόμη όμως και εκ του γεγονότος ότι ηξιώθη να προσκυνήσει και να ανάψει κερίον έμπροσθεν της εικόνος της Παναγίας μετά το 1922 .

Ανεχώρησε, αφού συνεχάρη δια μίαν ακόμη μίαν φοράν τον Ποιμενάρχη μας και ευχήθηκε συντόμως να επανέλθει, δια τα επίσημα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου και του Επισκοπείου με την συνοδεία μάλιστα αγίων Συνοδικών και Αρχιερέων.


































Δεν υπάρχουν σχόλια: