e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Απονομή τιμητικού τίτλου στον Μητροπολίτη Ζάμπιας από την Ακαδημία Angelico Constantiniana της Ρώμης

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, Piazza San Salvatore in Lauro-Ρώμη

Επίσημη έναρξη, πανηγυρική συνεδρία, αρχή του Ακαδημαϊκού Έτους της Ακαδημίας Angelico Constantiniana στη Ρώμη και απονομή τιμητικού τίτλου στον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στην Ακαδημία Angelico Constantiniana στη Ρώμη πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική συνεδρία των Εγκαινίων της Ακαδημίας. Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Πρύτανη Gianluigi Rossi, του Προέδρου Alessio Ferrari Angelo-Comneno ακολούθησε διάλεξη του καθηγητή Rodolfo Guzzi, κλιματολόγου και συγγραφέα, πρώην Γενικού Επιθεωρητή της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας με τίτλο: «Ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή: από τα φυσικά φαινόμενα στις κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις».
Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, παρέλαβε τον τίτλο του επίτιμου Ακαδημαϊκού που του απονεμήθηκε από τον Πρύτανη Gianluigi Rossi, του Προέδρου Alessio Ferrari Angelo-Comneno, lαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον του Μητροπολίτη για τον ακτιβισμό, τον πολιτισμό, πρόταση του Γενικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα τιμήθηκε με τον τίτλο Academico de Merito ο διαπρεπής εξ Ελλάδος νομικός Παναγιώτης Γκούσκος και ορίστηκε εκπρόσωπος της Ακαδημίας Angelico Constantiniana στην Ελλάδα .
Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1949 από τον Avv. Prof. Mario Bernardo Angelo-Comneno από τη Θεσσαλία, έχει καθαρά πολιτιστικό χαρακτήρα, δεν έχει κέρδος, είναι απολιτική και δεν κάνει καμία διάκριση εθνικότητας, υπηκοότητας, φυλής, θρησκευτικού δόγματος και κοινωνικής θέσης
Μεταξύ των ειδικών στόχων της Ακαδημίας συγκαταλέγεται η ανάπτυξη, γενικά, του πολιτισμού σε επιστημονικό, καλλιτεχνικό, λογοτεχνικό και θρησκευτικό επίπεδο και, ειδικότερα, η οικοδόμηση μιας πολιτιστικής γέφυρας μεταξύ του λατινοδυτικού κόσμου και του βυζαντινού-ανατολικού κόσμου από την ύστερη αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
Η ιστορία της Ακαδημίας περιλαμβάνει πολλές επιφανείς Ιταλικές και ξένες προσωπικότητες από τον διπλωματικό, επιστημονικό, καλλιτεχνικό, λογοτεχνικό, στρατιωτικό και θρησκευτικό κόσμο.








Δεν υπάρχουν σχόλια: