Κατ’ αρχήν, επιτρέψτε με να εκφράσω κι εγώ τα συλλυπητήριά μου και να συμφωνήσω με όσα είπε ο αδελφός μου στην οικογένεια Δρογγίτη και τους πάμπολλους φίλους της, που βρίσκονται εδώ σήμερα.
Σκεφτόμουν, με την ευκαιρία αυτής της απονομής, πόσο διαφέρουν τα βραβεία στο σχολείο με τη μετέπειτα ζωή.
Τα πρώτα είναι λίγο σαν μαθηματική άσκηση - όλα είναι άσπρο η μαύρο, σωστό ή λάθος, σε μια προκαθορισμένη σχολική διαδρομή.
Τα μετέπειτα βραβεία στη ζωή αφορούν όμως ένα δρόμο που έχει και αμέτρητες γκρίζες πινελιές, και πολλές και άγνωστες στροφές. Πολύ συχνά δε, δεν καταλαβαίνεις εκ πρώτης όψης ποια είναι και η ερώτηση.
Εδώ πλέον δεν κυριαρχούν οι βεβαιότητες, αλλά κυρίως η ελπίδα ότι βαδίζεις σωστά, ότι κρατάς την Πίστη, ότι συνεισφέρεις για κάτι καλύτερο, και κυρίως ότι δεν σταμάτησες να προσπαθείς.
Υπάρχουν φυσικά και μπόρες, αλλά έρχεται πάλι η στιγμή που μια λάμψη θα τρεμοπαίξει. Και σιγά-σιγά θα φεγγίσει ένα χώρο ολόκληρο.
Όπως αυτή εδώ η στιγμή για μένα. Και είναι υπέρτατη τιμή να δέχομαι σήμερα το βραβείο του Μορφωτικού Κέντρου "Αληθώς" σ' αυτόν εδώ τον ιερό ναό της Παναγούλας, από τα χέρια του Πατέρα Παναγιώτη, που τόσο σέβομαι και θαυμάζω. Και μεγάλη χαρά που είναι δίπλα μου τώρα ο παναξιότατος μεγάλος αδελφός μου. Και φυσικά όλοι εσείς.
Το βραβείο αυτό το αφιερώνω στους αείμνηστους γονείς μου, τον Λεωνίδα και την Αριάδνη Μαρίας Βράιλα, που τόσο φωτεινά έλαμψαν στην αρχή του δικού μου δρόμου της ζωής!
Σας ευχαριστώ πολύ!
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η κ. Μαρίνα Βράιλα ξεκίνησε να δουλεύει τον Μάρτιο 2024 ως Πολιτική Σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του Μεσανατολικού.
Εργάζεται στην Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από την ίδρυσή της το 2011, σε σημαντικές θέσεις όπως:
- Σύμβουλος Πρεσβείας στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Κίνα, με ειδίκευση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, και την πολιτική της Κίνας στην Αφρική και την Μέση Ανατολή (Πεκίνο 2012 - 2016).
- Πρεσβευτής Σύμβουλος, Διευθύντρια του Πολιτικού Τμήματος στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο (Κάιρο, 2019 - 2022).
Έχει θητεύσει σε διάφορους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με ειδίκευση στα ευρωπαϊκά θεσμικά ζητήματα, τις εξωτερικές σχέσεις και τα θέματα ασφάλειας και άμυνας.
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και (με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση) διεθνείς σχέσεις, με ειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Θέματα, στο London School of Economics.
Μιλάει πέντε γλώσσες, και μεταξύ άλλων αγαπάει ιδιαίτερα την ελληνική λογοτεχνία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου