e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ιεραποστολικές δραστηριότητες στην Επισκοπή Μπραζαβίλ


Την 25η Μαρτίου ε.ε. ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Pointe-Noire, μετέβη στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου, του Εξοχ.Πρέσβεως της Ελλάδος Δρ. Αλέξανδρου Κατράνη και του Εντιμ.Πρόεδρου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσα κ. Γερασίμου Ντούνη, για να παραστή στην εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας επί τη Εθνική Επετείω.

Την 26η Μαρτίου επέστρεψε στην πρωτεύουσα του Κονγκό, Μπραζαβίλ, όπου είχε καρποφόρα συνεργασία με τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Περρή, επιτ. Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος, καθώς και τον Ελλογ. κ. Sergey Belyaev, Διευθυντή του Ρωσικού Μορφωτικού Ιδρύματος για τη σύσταση γαλλόφωνης βιβλιοθήκης διεθνούς παιδικής λογοτεχνίας στα ορθόδοξα εκπαιδευτήρια και το ορφανοτροφείο στην πόλη του Dolisie.

Την 27η Μαρτίου μετέβη αεροπορικώς στην πόλη Impfondo του βορείου Κονγκό, προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών ανεγέρσεως του πρώτου στο βορρά της χώρας Ιερού Ενοριακού Ναού Τιμίου Προδρόμου και Αγίου Νικολάου, δαπάναις ανωνύμου δωρητρίας δια του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Θεσσαλονικής "Άγιος Κοσμάς Αιτωλός".

Ακολούθως, εδέχθη την επίσκεψη του Εντιμ.κ.Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της περιφερείας Likouala και του κ. Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, προς τους οποίους εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για τις πολλαπλές ευεργεσίες τους προς Αυτήν.

Εν συνεχεία, είχε την χαρά της συναντήσεως με τα μέλη της φυλής των Πυγμαίων, προς τα οποία μίλησε εκτενώς για την σπουδαιότητα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Επίσης, δια του υπέργηρου ορθοδόξου φυλάρχου άκουσε τα προβλήματα των αυτοχθόνων, τα οποία εστιάζονται κυρίως σε θέματα υγείας και παιδείας.

Ο Επίσκοπος εδεσμεύθη να έλθη σε επικοινωνία με οργανώσεις υγείας και Μ.Κ.Ο. για την εξεύρεση σχετικών προγραμμάτων, ενώ προσέφερε γραφική ύλη στα μικρά παιδιά που φοιτούν στο μοναδικό σχολείο (καλύβα) που υφίσταται εντός του τροπικού δάσους. Ακόμη, μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και την μέριμνα του Σεπτού Προκαθημένου του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς αυτούς.

Κατόπιν, εξ αφορμής της νοσηλείας συνεργάτου τού ιεραποστολικού έργου στο Impfondo, επισκέφθηκε ασθενείς στο τοπικό νοσοκομείο της πόλεως.

Την επομένη, 28η Μαρτίου, μετά το τέλος της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στην ενοικιαζομένη οικία που χρησιμοποιείται ως ο προσωρινός Ιερός Ναός του Impfondo, εκήρυξε προς τους πιστούς για την Ανάσταση του Θεανθρώπου και συνεργάσθη με τα μέλη της εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Το μεσημέρι, επέστρεψε στην πρωτεύουσα όπου έλαβε χώρα προγραμματισμένη συνάντηση με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Μπραζαβίλ, χοροστάτησε και εκήρυξε κατά την Ακολουθία της Δ' Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ το βράδυ της ιδίας ημέρας επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα της Επισκοπής, στο Pointe-Noire.

Δεν υπάρχουν σχόλια: