e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Άρχισε η Ειρηνική Επίσκεψη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στο Πατριαρχείο της Σερβίας [φωτογραφίες + video]






















































Επίσημη ειρηνική επίσκεψη στο Πατριαρχείο Σερβίας, πραγματοποιεί από σήμερα, Παρασκευή 22α Σεπτεμβρίου, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος της ΑΘΜ στην Αθήνα, Πηλουσίου κ. Νήφων και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Δανιήλ Μπιάζης.

Τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης των Σέρβων κ.κ. Ειρηναίος, με την παρουσία Ιεραρχών, Κληρικών και πιστών της Σερβικής Εκκλησίας, παρόντων των Εξοχ. Πρέσβεων της Ελλάδος κ. Ηλία Ηλιάκη, της Αιγύπτου κ.Ezz Eldin Fahmy Mahmoud, καθώς και της Προξένου της Αιγύπτου στο Βελιγράδι. Ευθύς αμέσως, οι δύο Προκαθήμενοι έκαναν τις καθιερωμένες δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Αμέσως μετά, κατευθύνθηκαν στο Πατριαρχικό Μέγαρο Βελιγραδίου, όπου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προέστη, στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Συμεών του Μυροβλύτου, Επισήμου Δοξολογίας επί τη αφίξει του και αντηλλάγησαν από τους Προκαθημένους οι καθιερωμένες σε τέτοιες επισκέψεις προσφωνήσεις.

Ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς αγάπης μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Έκανε αναφορά στους Αγίους που κοσμούν την Αλεξανδρινή Εκκλησία, από τον Απόστολο Μάρκο, ιδρυτή και έφορο του Πατριαρχείου, τους μεγάλους Οσίους ασκητές και καθηγητές της ερήμου, τους μεγάλους Αλεξανδρινούς Ιεράρχες και τους Αγίους που ανέδειξε η Σερβική Εκκλησία. Ιδιαίτερη υπήρξε η παρουσία πλειάδος Κληρικών και ιεροσπουδαστών της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου, τους οποίους επαίνεσε, τονίζοντας ότι αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της Σερβικής Εκκλησίας.