e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ο Άγιος Διονύσιος τιμήθηκε στο εν Πύργω Ηλείας Μετόχιο της Μονής Στροφάδων



Υπό Ιερέως Νικολάου Κατσηδήμα


«Στη Ζάκυνθο η συγχώρεση τιμά τον Άγιό Της, τον άφθορο Διονύσιον παντοτινό οδηγό Της!». 

Μέσα στην πανευφρόσυνη και προεόρτιο αυτή περίοδο, που όλα διαλαλούν και προμηνύουν την μεγάλη εορτή της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, Κυρίου Ημών Ιησού Ιησού χριστού, εορτάστηκε στο εν Πύργω Μετόχιον της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, με ιδιαίτερη πνευματική αγαλλίαση καθώς επίσης και την αρμόζουσα Ιεροπρέπεια, ο «Άγιος της Συγγνώμης», το «Άγιο Κορμάκι» του «Φιόρου του Λεβάντε», ο Άγιος Διονύσιος Επίσκοπος Αιγίνης ο Θαυματουργός. 

Των Ιερών ακολουθιών τόσο κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, καθώς επίσης και κατά την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προέστη ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ.κ. Γερμανός πλαισιούμενος από χορεία Ιερέων, ο οποίος παράλληλα ορθοτόμησε και τον Θείον Λόγον δια μεστών νοημάτων λαμβάνοντας αφορμή από την ένθεη βιωτή και πολιτεία του Αγίου Διονυσίου, η οποία είναι οδοδείκτης και για την σημερινή δύσκολη εποχή μας… 

Μετά το τέλος της Αρχιερατικής Ευχαριστιακής Συνάξεως, προς τιμήν του εορταζομένου Αγίου και εν μέσω πλήθους πιστών, καθώς επίσης μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της πόλεως στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου, έλαβε χώρα, η Λιτάνευσις της Ιερής Εικόνας αλλά και του Ιερού Λειψάνου (αποτμήματος του καρπού της αριστερής χειρός του Αγίου Διονυσίου), το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός προς ευλογία και αγιασμό των ευλαβών κατοίκων του Πύργου, από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και σήμερα εις το Ιερό Μετόχιον Αυτού. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά τις άνω Ιερές ακολουθίες, τον δεξιό χορό διηκόνησαν επιτυχώς οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου, Καλλιτεχνικού Διευθυντού της Σχολής, ενώ τον αριστερό χορό διηύθυνε ο Λαμπαδάριος του Ναού κ. Νικόλαος Μαργαρώνης. 




















Δεν υπάρχουν σχόλια: