e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Πατριαρχικός Εσπερινός προς τιμήν του ιερού Φωτίου στην Θεολογική Σχολή Χάλκης [photos]

Στην Ιερά Θεολογική Σχολή αφίχθη το εσπέρας του Σαββάτου, 5 Φεβρουαρίου 2022, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα. Κατόπιν ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον εσπερινό της εορτής του Ιερού Φωτίου στο παρακείμενο της Αίθουσα Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας Καμαριωτίσσης. Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε ο Μουσικολ. κ. Ευάγγελος Κίσσας.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος. Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, καθώς και όμιλος προσκυνητών εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης









Δεν υπάρχουν σχόλια: