e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η υπεύθυνη της Ενοριακής Βιβλιοθήκης Βανάτου επί το έργον


Επί περισσότερο από ένα μήνα πραγματοποιούνται τοποθετήσεις των υφισταμένων βιβλίων της Ενορίας Βανάτου στη νέα Βιβλιοθήκη. Περί τους 2000 τίτλους εντύπων, που φυλαγόντουσαν μέχρι τώρα είτε στην πρώιμη μικρή Βιβλιοθήκη στο Γραφείο του Ναού της Παναγούλας, είτε σε κούτες, βρήκαν τώρα στέγη, στο οίκημα που ανασκευάστηκε σε Κέντρο Λόγου - Τέχνης και Βιβλιοθήκη, πρώην κατοικία της μακαριστής Αθηνάς (Διονούλας) Κλάδη, η οποία την έκανε δωρεά -ενόσω ζούσε- στην Ενορία, για αξιοποίηση μετά τον θάνατό της.

Το πλήθος των βιβλίων (μεταξύ των οποίων ολόκληρη την Πατρολογία του Migne και την εγκυκλοπαιδεία Πάπυρος - Λαρούς - Μπριτάνικα) ανέλαβε να τακτοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αφιλοκερδώς η ευγενική Ενορίτισσά μας κ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, που μάλιστα ορίσθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο υπεύθυνη Βιβλιοθήκης. Η κ. Λαμπροπούλου, εκτός από άνθρωπος της εθελοντικής προσφοράς, έχει σπουδάσει Ελληνικό Πολιτισμό στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.). 

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Ενοριακή Βιβλιοθήκη Βανάτου ιδρύθηκε το 1987 από τον σημερινό Εφημέριο, ενισχύθηκε αρχικά από εκδοτικούς οίκους των Αθηνών, μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις του ίδιου, στη συνέχεια πλουτίσθηκε κατά κύριο λόγο από βιβλία του Εφημερίου και από σημαντική δωρεά βιβλίων από την ποιήτρια της Ζακύνθου, αλησμόνητη Μάχη Μουζάκη.

Επί πολλά έτη λειτούργησε ως δανειστική της Νεανικής Συντροφιάς Βανάτου και αργότερα, με την διάδοση του ίντερνετ, την Πρωτομαγιά του 2007, κατέστη ψηφιακή στη ιστοσελίδα ΠΑΡΑΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ, που λειτουργεί έκτοτε ΕΔΩ! Κατά την διάρκεια 15 χρόνων "ηλεκτρονικής" ζωής της μέχρι και σήμερα (16.3.2023) έχει αναρτήσει στα "ράφια" της 2.254 κείμενα κι έχει δεχθεί 1.633.874 μοναδικές επισκέψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: