e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

50ετηρίδα Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Παρόντες Οικουμενικός Πατριάρχης και ΠτΔ




























Με την εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στα Χανιά.

Βαρθολομαίος: Η ορθόδοξη εκκλησία να μη γίνει σκορποχώρι

Την ανάγκη για ενότητα στην ορθοδοξη εκκλησία αναφέρθηκε ιδιαίτερα κατά την ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, επισημαίνοντας τον ρόλο του Πατριαρχείου για την εξασφάλιση της.

Δέσμευση Αρναουτάκη για νέα πτέρυγα

Την δέσμευσή του για χρηματοδότηση της ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας με κονδύλια που θα εξασφαλίσει η Περιφέρεια, μετέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Με συγκίνηση παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι την ομιλία του κ. Παπαδερού, πρώτου διευθυντή της Ακαδημίας και πρωτεργάτη της ίδρυσής της, το 1968 δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην διαρκή και στενή συνεργασία με το ίδρυμα, σχολιάζοντας πως η Ακαδημία είναι “μέσα στην κοινωνία” γι αυτό και οι δράσεις της χαίρουν γενικής αποδοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων ορθοδόξων εκκλησιών. Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου μετέφερε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ στις 6 περίπου το απόγευμα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, όπου τον υποδέχτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης που είχε αφιχθεί ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Η αίθουσα της Ακαδημίας είναι κατάμεστη από κόσμο ενώ το “παρών” δίνουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας από όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας, Κώστας Ζορμπάς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ενώ στον ιδιαίτερο ρόλο και την αποστολή της αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος. Παράλληλα, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διαρκή στήριξή του και του ανακοίνωσε πως οι μελέτες για την ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας – έργο που έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει- είναι έτοιμες.

Την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός θρησκευμάτων, Μάρκος Μπολαρης ενώ τον πρόεδρο της ΝΔ, εκπροσωπεί ο βουλευτής, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στον Προκόπη Παυλόπουλο απένειμαν το χρυσό μετάλλιο, το ύψιστο βραβείο της Ορθοδόξου Ακαδημίας, για την διαρκή και σημαντική στήριξη του.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για το αεροδρόμιο Χανίων, κλείνοντας την διήμερη επίσκεψή του στο νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: