e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Διεθνές Συνέδριο για τη θεολογική εκπαίδευση στο Μινσκ της Λευκορωσίας (21-22 Νοεμβρίου 2014)


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 21 έως 22 Νοεμβρίου 2014 στο Μινσκ της Λευκορωσίας το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η θεολογική εκπαίδευση στη Λευκορωσία και την Ευρώπη στο πλαίσιο της θρησκευτικής ελευθερίας»

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Center for the Study of Contemporary Religiosity (CSCR), το Cultural and Educational Institution ‘Center Ecumena’ (Λευκορωσία) σε συνεργασία με το Advocates Europe (Βουλγαρία) και το Initiative FORB (Λευκορωσία). 

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να εξετάσει μεταξύ άλλων το νομικό και θεσμικό καθεστώς των διαφόρων ινστιτούτων και οργανισμών που παρέχουν θεολογική εκπαίδευση στη Λευκορωσία, ζητήματα διεθνούς συνεργασίας με εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Λευκορωσία και την Ευρώπη, τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών παραδόσεων στο πλαίσιο της θεολογικής εκπαίδευσης κ.ά. 

Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι Lachezar Popov «Η θεολογική εκπαίδευση στη Βουλγαρία», Sergei Golovashchenko «Η θεολογική εκπαίδευση στην Ουκρανία: η οπτική της θρησκείας», Andrew Znosko «Το νομικό καθεστώς του Ανώτερου Σεμιναρίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Λευκορωσία», Miroslaw Kalinowski «Η θεολογική εκπαίδευση στην Πολωνία: η σχέση της με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές ανάγκες», Natalia Kutuzova «Το Καθολικό Πανεπιστήμιο στη Σλοβακία: η εμπειρία της θεολογικής εκπαίδευσης του προσωπικού», Pavel Osenenko «Το θεολογικό Σεμινάριο του Μίνσκ (Union of Evangelical Christian Baptists), και η θρησκευτική ελευθερία», Natallia Vasilevich «Το σύστημα της ποιμαντικής και κοσμικής ορθόδοξης θεολογικής εκπαίδευσης στη Λευκορωσία» κ.ά. Την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου εκπροσώπησε ο επιστημονικός συνεργάτης της Νικόλαος Ασπρούλης, MTh., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η θεολογική εκπαίδευση στην Ελλάδα και οι προκλήσεις που τίθενται από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Η ανάγκη για αλλαγή παραδείγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: