e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

"Χριστός γεννάται..." και στο Μπανάτο [25 και 26.12.2007]











Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα βαθύτατης κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους συνενοριτών μας γιορτάστηκαν και φέτος τα Χριστούγεννα στο Μπανάτο. Από νωρίς και υπό καταρρακτώδη βροχή, ο ευρύχωρος Ναός της Παναγούλας μας γέμισε από εκκλησιαζόμενους, οι περισσότεροι των οποίων στο τέλος προσήλθαν με ευλάβεια στη Θεία Κοινωνία.

Αντί Κηρύγματος αναγνώστηκε από τον Εφημέριό μας π. Παναγιώτη Καποδίστρια το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου. Στο τέλος της Λειτουργίας ο π. Παναγιώτης απηύθυνε εόρτιες ευχές προς τους συγχωριανούς, ενημερώνοντας παράλληλα τον λαό για διάφορα εκκλησιαστικά ζητήματα, π.χ. για την πoρεία των ξυλογλυπτικών και των αγιογραφικών εργασιών.

Παραπάνω δημοσιεύεται μικρό φωτορεπορτάζ με στιγμιότυπα από τη σημερινή Εορτή. Στην τελευταία φωτό, εικονίζονται τα παιδιά της Νεανικής Συντροφιάς Μπανάτου, που βοηθούν στο Ιερό Βήμα τον ιερέα: Από αριστερά προς δεξιά, ο Γιάννης Κ., ο Τάσος Ζ., ο Αντώνης Α., ο Μάριος Σ., ο Νίκος Κ., Ο Νίκος Α. και ο Σπύρος Ρ.

Την επόμενη μέρα, 26 Δεκεμβρίου, έγινε η Σύναξη για την Παναγία στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, ημέρα κατά την οποία οι Ζακυνθινοί Παναγιώτηδες άγουν τα ονομαστήριά τους. Οπότε, είχε τα ονομαστήριά του ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης! Ακολουθεί φωτορεπορτάζ: 









Δεν υπάρχουν σχόλια: