e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

"και το φως σου, Κύριε, εσημειώθη εφ' ημάς..." εδώ στο Μπανάτο






















Με την προσέλευση πλήθους ενοριτών μας εορτάστηκε η παμμέγιστη εορτή των Φώτων στο Μπανάτο κι εφέτος. Ωραίος και μεγαλοπρεπής ο ναός της Παναγούλας, κατέστη ωραιότερος και μεγαλοπρεπέστερος με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι έσπευσαν αφενός μεν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, αφετέρου δε να ραντισθούν από τον Μεγάλο Αγιασμό που ετελέσθη με κάθε επισημότητα και να μετάσχουν έτσι στη Χάρη του Επιφανέντος Θεού.

Το παραπάνω οπτικοακουστικό υλικό με τη ματιά του Πορφύρη μας είναι δηλωτικό της όλης χαρμόσυνης ατμόσφαιρας, που βιώσαμε σήμερα στον μικρό μας τόπο.

Δοθείσης της καλής αυτής ευκαιρίας, ο Εφημέριός μας, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τη φωτιστική δύναμη της Εκκλησίας ως χώρου όπου φανερώνεται διαρκώς η δύναμη της τριαδικής Θεότητας και κάλεσε όλους να μην αναβάλουν να λαμβάνουν φως εκ Φωτός, ώστε να διατηρούν αναμμένη τη λαμπάδα της σχέσης με τον μεγάλο Χορηγό της Αγάπης, ο Οποίος εισήλθε στ'  ανθρώπινα πράγματα, ώστε να τα θεώσει!

6 σχόλια:

Daniel είπε...

Υπέροχα, μεγαλόπρεπα και λαμπρά όλα! Να έχετε υγεία και δύναμη να συνεχίσετε με την ίδια ιερή κατάνυξη να γιορτάζετε κάθε χρόνο τις μεγάλες αυτές ημέρες, ζωντανεύοντας και διατηρώντας τα τόσο όμορφα και, μοναδικά θα έλεγα, έθιμα του αγαπημένου νησιού μας.
Πολλά ευχαριστώ τόσο σε σένα φίλτατε π Παναγιώτη που δίνεις τη χαρά σε εμάς που ζούμε μακριά να μετέχουμε σε τόσο ιερές και όμορφες στιγμές, όσο και στον ταλαντούχο Πορφύρη που οι υπέροχες φωτογραφίες και βιντεάκια του, ζωντανεύουν και δίνουν "πρόσωπο" και "φωνή" σε όλα αυτά τα τεκτενόμενα στον αγαπημένο μας τόπο.
Ο Καλός Θεός να σας έχει πάντα καλά.
με αγάπη,
δ.μ.τ.

Αριάδνη είπε...

Χρόνια σας Πολλά!
Πάντα να είστε χαρούμενοι και να γιορτάζετε.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη,

Ωωω, τι χαρά, να λαβαίνουμε τις προεδρικές σου ευχές! Σε είχαμε πονέσει! Όμως -εννοείται- εμνήσθημεν του τιμίου (προεδρικού!!!) ονόματός σου στη Γιορτή των Φώτων και υπέρ φωτισμού και υγείας πάντων των συν σοι!

Εόρταζε όσο μπορείς!

P. Kapodistrias είπε...

@ Ντανιέλ,
φίλη μας καλή Διονυσία,

Ναι, πλέον, το πράγμα έχει εξελιχθεί σε καθήκον, το να Σάς ενημερώνουμε από εδώ στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ. Ήδη πολλοί εδώ στον τόπο μας λένε: "Το είδαμε" ή "το διαβάσμαε στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ"!!! Οπότε, καταλαβαίνεις!

Θερμές ευχαριστίες για τους καλούς λόγους! Πάντα να διάγετε οικογενειακώς Γιορτή!

Andrea είπε...

Πηγή δροσιάς το ταξίδι της Διονυσίας στα χρόνια τα παλιά με βαρκούλα τη μνήμη.
Σ' ευχαριστούμε καλή μας φίλη καθώς και τον ακούραστο Πατ. Παναγιώτη για την άψογη επιμέλεια του Νυχθημερόν.

Φωτισμένη να είναι η χρονιά σας και χρόνια σας πολλά.

΄Αντρια
Μελβούρνη

Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ . ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ Ο ΠΟΡΦΥΡΗΣ(ΙΩΑΝΝΗΣ) ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.