e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

"Έλαβον τα βαΐα των φοινίκων" και στο Αμμάν της Ιορδανίας / أحد الشعانين

 Κυριακή των Βαΐων στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην πρωτεύουσα του Χασεμιτικού Βασιλείου, προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου 






































Η   εορτή της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα τιμήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας με την δέουσα λαμπρότητα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Καθεδρικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, με την συμμετοχή ευλαβών Ιερέων και καλλίφωνων Ιεροψαλτών. Κατά την τάξη της Εκκλησίας ευλόγησε και διένειμε τα βαΐα και μετά την ευχαριστιακή σύναξη προεξήρχε της λιτανείας της εικόνας της Βαϊοφόρου στους γύρω από τον Ναό δρόμους -κατά την πατριαρχική τάξη-, σε ανάμνηση της λαμπροφόρου εισόδου του Κυρίου μας στην Αγία Πόλη, μετέφερε δε στο τέλος τις εγκάρδιες ευχές του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

        Σημαντική ήταν και στην γιορτή αυτή η βοήθεια από τους προσκόπους. Τόσο η συμμετοχή της φιλαρμονικής τους, όσο και η τήρηση της τάξης κατά την περιφορά της Ιερής Εικόνας ήταν δικό τους έργο. Ο Σεβ. κ. Βενέδικτος για μία ακόμη φορά τους εξέφρασε την ευαρέσκειά του ευχόμενος να έχουν καλή πρόοδο. 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: