e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

2η χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Επισκοπή Μοζαμβίκης




















Την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης προέβη στην χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου Γερασίμου Αντωνίου Camilo.

Απευθυνόμενος στον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας που παροικεί στη Μοζαμβίκη, ο Επίσκοπος Ιωάννης επεσήμανε μεταξύ άλλων: "Σύμφωνα με την ευχή της χειροτονίας η Εκκλησία εύχεται, ο Ιερέας να είναι άξιος να παρίσταται τω Αγίω Θυσιαστηρίω, να κηρύσσει το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Θεού, να Ιερουργεί τον λόγο της αληθείας του Χριστού, να προσφέρει δώρα και θυσίες στον Θεό και να ανακαινίζει τον λαό. Αυτά προϋποθέτουν υψηλή στάθμη ανθρωπίνων ικανοτήτων, αγιότητα βίου, καρδιά γεμάτη ζέση, φρόνημα ένθεο. Με άλλα λόγια η Ιεροσύνη απαιτεί εσωτερική και εξωτερική κατάσταση υψηλού πνευματικού επιπέδου διότι άγγελος Κυρίου εστίν ο Ιερεύς"

Ο π. Γεράσιμος, λίγο πριν τη χειροτονία του, ευχαρίστησε τον εν Τριάδι Θεό και την Παναγία για την μεγάλη χαρά που του έδωσαν, καθώς και τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος του έδειξε αγάπη και εμπιστοσύνη, αναφέροντας ότι συναισθάνεται το βαρύ φορτίο της ιεροσύνης που επωμίζεται. Παρακάλεσε, εξάλλου, όλους τους εκκλησιαζόμενους να προσεύχονται γι' αυτόν, ώστε να μένει αλώβητος στις επιβουλές του πονηρού.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο νέος Ιερέας μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε ευχές από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: