e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αξιοπρόσεκτη συνέντευξη του Καθηγητού Φιλοσοφίας π. Παντελεήμονος Μανουσάκη στο intv.gr




Το διαδικτυακό κανάλι intv.gr έχει καθιερώσει βαρυσήμαντες συνεντεύξεις στον κύκλο εκπομπών με γενικό τίτλο Μέρες του 2015, τις οποίες επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αρβανίτη

Εμείς προτείνουμε να παρακολουθήσετε τη νέα εκπομπή, που θα βρείτε ΕΔΩστην οποία δίνει συνέντευξη ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μανουσάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Καθολικό Κολέγιο του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη.

Τα θέματα, τα οποία θίγονται στην εκπομπή, σε σχέση πάντα με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του π. Παντελεήμονος, αφορούν στη σχέση Φιλοσοφίας και Θεολογίας, στις σπουδές Φιλοσοφίας στην Αμερική σήμερα, στην Ενότητα των Χριστιανών, στο ζήτημα του "Πρωτείου" στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στις Διορθόδοξες Σχέσεις, στον γάμο με βάση τις νέες κοινωνικές συνθήκες και άλλα σημαντικά.

Από αυτή τη θέση συγχαίρουμε, τόσο τον αγαπητό μας Π. Ανδριόπουλο, για την γόνιμη πολυπραγμοσύνη του, όσο και τον Πανοσιολογιότατο Καθηγητή για την "πολυμερώς και πολυτρόπως" εκφραζόμενη επιστημοσύνη του, πολυευχαριστώντας αμφοτέρους για την φιλία τους με το ταπεινό Νυχθημερόν μας! Εύγε!
π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: