e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Χριστιανική Αδελφότητα "Λυδία η Φιλιππησία"

Πρωί Τρίτης, 21ης Απριλίου 2015
Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος | ecclesia.gr




















Την Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα "Λυδία η Φιλιππησία" επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σήμερα το πρωί ,τελευταία ημέρα παραμονής του στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν οι Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Λαγκαδά, Λητής καi Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, οι Ιεράρχες της συνοδείας του Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς.

Τους υποδέχθηκαν τα μέλη της Αδελφότητας, κληρικοί της Μητροπόλεως και πιστοί από την Ασπροβάλτα, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Αδελφότητας, αλλά και από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Αμέσως μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας ο Μητροπολίτης Σερρών καλωσόρισε τον Πατριάρχη και μίλησε για τις δράσεις και το έργο της Αδελφότητας, ενώ επεσήμανε πως "σήμερα περισσότερο από ποτέ η ανθρωπότητα έχει ανάγκη Εκκλησιαστικού φρονήματος".

Στη συνέχεια καλωσόρισε τον Πατριάρχη μέλος της Αδελφότητας. Ο Πατριάρχης μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην Αδελφότητα και έπειτα τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Θεόφιλου Ζησόπουλου, ιδρυτή και Πνευματικού Προϊστάμενου από το 1958 μέχρι την κοίμησή του το 2013.

Ο Πατριάρχης στη συνέχεια φύτεψε στον προαύλιο χώρο ένα δέντρο σε ανάμνηση της επίσκεψής του. 

Η Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότητα «Λυδία» είναι μοναστική, ιεραποστολική Αδελφότητα, που δραστηριοποιείται στον χώρο της Βορείου Ελλάδος από το 1958. 

Η Αδελφότητα έχει το όνομα της πρώτης Ευρωπαίας χριστιανής, της αγίας Λυδίας, η οποία γνώρισε τον Χριστό με το κήρυγμα του απ. Παύλου στους Φιλίππους. Βαπτίστηκε η ίδια και όλοι οι οικείοι της και στην συνέχεια εργάστηκε ιεραποστολικά, μεταφέροντας την αλήθεια του Ευαγγελίου στον ειδωλολατρικό κόσμο της εποχής της.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: