e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Τιμή στους Αγίους Μάρκο και Γεώργιο στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό του Maputo της Μοζαμβίκης








































Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σήμερα Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, τιμήθηκε η εορτή του ιδρυτή και προστάτη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου στον Καθεδρικό Ναό των Αρχαγγέλων της Επισκοπής Μοζαμβίκης, στο Μαπούτο. 

Μετά την Ευχαριστιακή Σύναξη ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης μετέφερε τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου και εν πομπή, κλήρος και λαός, μεταφέροντας τα λείψανα του Αγίου Αποστόλου Μάρκου και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατευθύνθηκαν στο νεοαναγειρόμενο Ιεραποστολικό Πνευματικό Κέντρο, όπου αναπέμφθηκε ικετήρια δέηση για την πολυπόθητη αποπεράτωση του όλου μεγαλεπήβολου αυτού έργου. 

Ακολούθως η πομπή κατευθύνθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Επισκοπής και επέστρεψε στον Καθεδρικό Ναό, όπου τελέστηκε Αρτοκλασία και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Χριστιανών, που θανατώθηκαν στη Συρία και την Αιθιοπία, καθώς και των μακαριστών κτητόρων του Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: