e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Συνεορτασμός αύριο των Αγ. Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Βλασίου εν Βανάτω Ζακύνθου




Ως Ενορία είμαστε πανέτοιμοι για τον αυριανό συνεορτασμό των Αγίων Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Βλασίου των θαυματουργών, στην Ενορία μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, δεδομένου ότι συνδέεται πνευματικά η περιοχή μας και με τους δύο. 
     Του μεν Αγίου Χαραλάμπους υπάρχει από αιώνος ωραία Εικόνα, σε ξυλόγλυπτη Καθέδρα και απότμημα λειψάνου του Αγίου, του δε Αγίου Βλασίου μνημονεύεται Μονή, στο κέντρο του Μπανάτο, το 1495.
     Έτσι αύριο, 10 Φεβρουαρίου 2020, από 8 έως 10.15 το πρωί, θα γίνει επίσημο Ιερατικό Συλλείτουργο με Αρτοκλασία και σχετική Ομιλία, στον Ναό της Φανερωμένης μας.
     Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως, περί τις 10.30 π.μ., μαζί με το Εικόνισμα του Αγίου Βλασίου, θα μεταβούμε στον τόπο της παλαιάς Μονής του (σήμερα αυλή του εστιατορίου "Στης γυναίκας του Αλέξη"), όπου υπάρχει παλαιή Κολόννα (δηλαδή: προσκυνητάρι). 
     Εκεί θα γίνει Αρτοκλασία και σχετική Δέηση. Ακολούθως στο εστιατόριο, η Οικογένεια Αλεξίου και Μάντυς Αβούρη, η οποία διοργανώνει στον πάλαι ποτέ ιερό αυτόν χώρο την εορτή, θα παραθέσει για όλους πλούσιο κέρασμα, τιμώντας αφενός μεν τον Άγιο της αυλής τους, αφετέρου δε για να ευλογηθούν οι δραστηριότητές τους στην εκεί εργασία τους.
     Όσοι πιστοί, καλοδεχούμενοι!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: